Lucka 2 – Julrusk

Lucka 2, den andre december, i julkalendern Julrusk – mer jul än du bad om!

Grattis, du har just öppnat lucka två i årets adventskalender och idag, den andre december, får du veta hur illa det kan gå om man inte riktigt kan det här med att slå in paket.

Vad är jobbigast med julen?

Köpa klappar? Laga julmat? Nej, något helt annat…!

Idag bjuder vi också på ett riktigt ruskigt recept i ordets bästa bemärkelse.


Lucka nummer 2, den 2:e december, i julkalendern Julrusk - mer jul än du bad om!

Kolla in en större bild på Jag Kan Inte Slå In Paket.

Jag kan inte slå in paket

Lyssna på den roliga jullåten Jag Kan Inte Slå In Paket och titta på den psykadeliska videon.

OBS! Meningen är alls icke att skapa ångest inför stundande julklappsinslagning. Syftet är enbart att roa!

Texten till Jag kan inte slå in paket

av Axel Lindeberg

Varje år är det samma sak
Jag har huvudet upp och rumpan bak
Jag har två öron, två ögon och en mun
Och ändå får jag stå där och känna mig dum

Jag har handlat grejor, både här och där
Beställt på Internet och köpt i vanlig affär
inköpen är klara men en liten aspekt gör
situationen långt ifrån perfekt för

jag kan inte slå in paket…

Jag har papper, snöre, tejp och en sax
Jag har förberett mig noga och nu är det dags
Jag har tränat hår i ett helt år
Jag ska visa för mig själv att det går

Men saxen klipper inte där den ska
Tejp fastnar i håret och det e ju inte bra
Det blir snett och vint och helt enkelt fult
Och slutar med att jag stavar fel till God Jul

Jag kan inte slå in paket…

Barnen börjar gråta när dom ser vad de får
Innehållet är bra men det som är utanpå
Är så illa gjort att en schimpans
Skulle gjort det bättre enbart med sin svans

Så torts att jag är helt utmattad
Av inslagningsproceduren blir jag utskrattad
För hur jag än försöker, så är det som förgjort
Nästa år firar jag jul på hemlig ort

Jag kan inte slå in paket…

Flygande Jakob á la Rusk (the christmas version)

Julen är över, du har en halv gris i kylen och en familj som är trött på allt vad julmat smakar.

Eller – du vill pröva nåt nytt på julbordet utan att för den skull bli en rabiat traditionsförnekare.

Vad göra? Julruskkalendern har lösningen och ger dig…

Flygande Jakob á la Rusk (the christmas version)

  • En bit (överbliven) julskinka
  • Ett par tomtenävar färska champinjoner
  • Fem dl havregrädde
  • Två dl ketchup
  • Två bananer
  • Ordentligt med julost (viskycheddar!)
  • En halv parmesanost
  • En till två paprikor
  • Ett par nypor svartpeppar
  • Salt efter behov
  • Några duttar chilipeppar
  • En näve mandlar ´

Strimla och hacka skinkan i lagombitar. Skiva champin- jonerna. Lägg i stekpanna och krydda med salt och peppar.

Bryn på blandningen tills den fått go’ färg. Häll bryntet i en ungssäker form. Blanda havregrädden med ketchupen. Dra i grovmalen svartpeppar, salt och chili.

Häll blandningen över steket.

Rosta mandlarna snabbt i botten på en kastrull. Hacka dem långsamt och slumpa ut över gucket i formen.

Skiva paprika och banan – fördela överst. Riv go’osten och sprid den i ett jämnt tjockt lager. Toppa med grovt och färskt riven parmesan.

Gratinera i 225 grader, 15-20 minuter. Servera med kokt ris och blandad sallad.

Dryck: påskmust – tihi, tihi – bara skojar. Julmust ska det va’ såklart!

Öppna ny lucka i julkalendern.
Förra luckan Nästa lucka